Wie is Janneke de Rooij?

Mijn naam is Janneke de Rooij, ik ben 28 jaar en ik kom uit Enkhuizen. Van jongs af aan ben ik al met muziek bezig. Van mijn moeder moest ik eerst twee jaar op blokfluitles, voordat ik een ander instrument mocht kiezen.  Toen ik op mijn tiende deze twee jaar had volbracht, koos ik voor de saxofoon. Helaas was deze niet op voorraad bij de vereniging en werd het klarinet. Maar na drie jaar klarinet begon het toch te kriebelen en kon er een saxofoon voor mij geregeld worden.

Al snel speelde ik in het opleidingsorkest (de Music Stars) en niet veel later kwam  het grote orkest van KSM erbij.  Ondertussen was ik ook druk bezig met andere muzikale activiteiten, zoals zingen in het kinderkoor en blokfluitles geven.

Na de MAVO op de RSG in Enkhuizen ging ik naar het MBO in Zaandam. Aangezien er toen op MBO gebied nog weinig met muziek werd gedaan, heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk niveau 4 gevolgd. Na deze opleiding had ik toch het gevoel dat ik nog niet helemaal klaar was en heb ik toelatingsexamen gedaan voor de HBO opleiding Docent Muziek aan het conservatorium te Alkmaar (inmiddels in Haarlem). Deze opleiding heb ik met veel plezier gedaan en na vier jaar afgerond in juni 2010. Omdat er niet meteen een vaste baan in het onderwijs voor handen lag, heb ik mijn eigen bedrijf opgericht: Muziek Educatie Enkhuizen.

Naast het spelen bij het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps heb ik op de altsaxofoon in verschillende project orkesten gespeeld en in een Big Band (the Harbour Hepcats).