Wij Spelen Samen!

Met de methode ’Wij spelen samen!’ wordt een orkest samengesteld bestaande uit leerlingen van de bovenbouw uit het primair onderwijs.

Met deze methode leren kinderen samenspelen. Ze leren om te gaan met aanwijzingen van een dirigent, met dynamische tekens en articulatie tekens. Naast het orkestgedeelte bevat de methode ook nog een algemeen deel. Elke les begint met het algemene deel, dat altijd te maken heeft met het orkestwerk wat die week gespeeld gaat worden.

In het algemene deel komen ook andere domeinen naar voren zoals: luisteren, bewegen, zingen, bodysounds, noteren, componeren en ontwerpen. Een aantal van deze domeinen zijn ook verwerkt in de arrangementen. Na het algemene deel, dat een half uur van de les in beslag neemt, worden de orkestwerken ingestudeerd. Er wordt eerst een toonladder gespeeld in de toonsoort van het orkestwerk en er wordt een inspeel canon gespeeld, tevens in de toonsoort van het orkestwerk. Daarna wordt het orkestwerk ingestudeerd.  

Wij Spelen Samen!1
De orkestwerken die deze methode bevat zijn:

  • Super Trouper

  • African Beat

  • Hit the Road Jack

  • Rosanne

  • Mamma Mia

  • Vrienden voor het leven (Jan Smit)

  • Billie Jean

Het einddoel van dit orkest is een optreden in de school voor school- en klasgenoten, ouders, vrienden en leerkrachten.

Dit project is uit te voeren op een basisschool, waar bijvoorbeeld eens per week een project middag plaats vindt onder schooltijd waar alle leerlingen aan deelnemen. Een onderdeel van zo’n projectmiddag zou ook muziek kunnen zijn. Hierin zou de methode ’Wij spelen samen!’  prima kunnen passen. Dit project is natuurlijk ook in een buitenschoolse situatie uit te voeren. Bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid als een jubileum van de school. De repetities vinden dan na schooltijd plaats.

Leerlingen die meedoen aan dit project dienen 1 à2 jaar (instrumentaal) muziekles te hebben gehad zodat ze het instrument voldoende beheersen om mee te kunnen spelen. De dirigent/ vakleerkracht neemt eventueel een auditie af om het niveau in kaart te brengen.

De methode bestaat uit een docentenhandleiding, leerlingenboek(en), CD met luister-fragmenten en een CD met bladmuziek.

Wij Spelen Samen!2
Voor maar 1100 euro wordt dit project, bestaande uit 21 lessen van elk anderhalf uur, bij u op school uitgevoerd. Dit is incl. leerlingenboeken, bladmuziek en een gediplomeerde vak-leerkracht muziek die de lessen zal verzorgen.

Deelpakketten, met een minimale afname van 5 lessen, zijn ook mogelijk. Voor een deelpakket van 5 lessen betaalt u slechts  275 euro. Met 5 lessen kunnen 2 arrangementen worden ingestudeerd. Resultaten zijn echter onder voorbehoud. Voor andere deelpakketten kunt u een offerte aanvragen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u bellen of e-mailen naar:  

Muziek Educatie Enkhuizen
Janneke de Rooij
Kruislaan 9
1601 PJ Enkhuizen
 
06-51001456
jannekederooij@muziekeducatie-enkhuizen.nl